menusearch
parsshahr.com

آماده سازی اراضی چهار هکتاری مسکن اقدام ملی شهباز

شنبه سوم آذر ۰۳
(0)
(0)
آماده سازی اراضی چهار هکتاری مسکن اقدام ملی شهباز

کارفرما: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی

سال تهیه طرح: 1402-1403

 

هدف اصلی طرح های آماده سازی زمین جلوگیری از رشد بی­ رویه شهرهای بزرگ و متوسط و برطرف ­کردن معضل کمبود مسکن، خصوصاً تأمین مسکن اقشار کم ­درآمد و محروم می‌­باشد. روش کار در اینست که ضمن در نظرگیری طرح های فرادست جستاری به طرحهای ساختاری - راهبردي و آمایش سرزمين نیز داشته باشیم تا ضمن پربار شدن مطالعات آماده­ سازی بتوانیم تأثیر آن را در عمل نظاره ­گر باشیم.

 

در بررسی حاضر و درتمامی مراحل شرح خدمات یا شیوه ­نامه طرح آماده ­سازی زمین سعی ما براین است که حتي ­الامکان عوامل و مسایل زیر را در تهیه این شیوه نامه دخالت دهیم:

 

1- در کار برنامه ­ریزی و طرح آماده سازی زمین سه عامل اصلی حضور دارند که عبارتند از:

1-1- بستر محیط طبیعی و شرایط کلی و جزئی آن؛

2-1- متقاضیان و بهره ­برداران از تغییر محیط؛

3-1- فلسفه طراحی و دیدگاه برنامه­ ریزی نسبت به دو عامل فوق و پیشنهادی برای گزینش راه تلفیق بین این دو عامل.

 

2- در بادی امر، بایستی شرایط و پیش شرطهای ذیل را در زمین مورد نظر لحاظ کرد:

2-1- زیرساخت­های اقتصادی ـ اجتماعی؛

2-2- زیرساخت­های حقوقی، اداری، مالی؛

2-3- زیرساخت­های علمی و نظری؛

2-4- زیرساخت­های مشارکت و اجرا.

 

3- تهیه و اجرای طرحهای توسعه شهری، به­ ویژه در زمینه آماده­ سازی و کاربری زمین و تأمین مسکن برای متقاضیان کم ­درآمد گاه با بحران­های سیاسی و اجتماعی روبرو می‌­گردد و ابعادی وسیعتر از برنامه­ ریزی و طراحی شهری پیدا می­ کند. بنابراین هدایت و نظارت توسعه و عمران شهری بیش از آنکه به توسعه شهری وابسته باشد به تمهیدات زیرساختی و اهرم ­های فشار، چانه زنی و مداخله در روندهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیاز دارد.

 

4- باتوجه به عدم موفقیت طرح­های جامع ـ تفصیلی که از یک سو بر روش خطی و مراحل سه گانه سنتی (بررسی، تحلیل، طرح) استوار بوده که ماهیتاً با محدودیت ­های نظری روبرو گشته و از پویایی و انعطاف کافی در نحوه برخورد با موضوعات پیچیده شهری بی ­بهره بوده و ازسوی دیگر سبب جدایی و شکاف عمیق میان دو محور اصلی شهرسازی یعنی برنامه ­ریزی شهری و طراحی شهری شده است. لذا در الگوی طرحهای ساختاری ـ راهبردی از یک طرف فرآیند تهیه طرح به صورت چرخ ه­ای است و از سیر پیچیده ­تر وپویاتری برخوردار است و مسائل جدیدی از قبیل تعریف و تعیین اهداف و سیاست­های طرح توسعه و عمران، ارائه و ارزیابی گزینه­ های مختلف در پیشنهادات و سازماندهی اجرا، نظارت و اصلاح را به مراحل سنتی طرح های قبلی افزوده و از طرف دیگر بدنبال نفی برنامه ­ریزی صرفاً کالبدی و قبول تنوع در انواع طرح های تفصیلی (پایه، موضوعی، موضعی) این امکان پدید آمده که مباحث و مسائل مربوط به کیفیت محیط، ارزشهای فرهنگی، مشارکت عمومی و محلی، معیارهای زیباشناختی و مسائلی از این دست بیش از پیش در دستور­کار طرحهای توسعه و عمران شهری قرار گیرد و نقش بیشتری را به عهده دانش طراحی شهری واگذار نماید. نهايتاً با تلفیقی از طرحهای ساختاری ـ راهبردی با رویکرد و پارادایم برنامه ­ریزی دموکراتیک و مشارکت محلی می‌توان در شیوه ­نامه آماده ­سازی زمین اعمال گردد.

 

5- عوامل مؤثر ­بر شکل­گیری شهر عمدتاً به دو بخش 1ـ عوامل مرتبط با محیط طبیعی 2ـ عوامل مرتبط با انسان تقسیم میگردند که عوامل مرتبط با محیط را می‌توان به نوبه خود در مقولات جغرافیایی و اقلیمی مورد بررسی قرار داد و عوامل مرتبط با انسان را در دو زمینه عوامل مادی همچون عوامل اقتصادی و جمعیتی و فناوری و عوامل معنوی همچون عوامل فرهنگی، مذهبی و فلسفی طبقه ­بندی نمود.

 

بنابراین با در نظرگیری مطالب فوق­ الذکر طبق سرفصلهای شرح خدمات یا شیوه ­نامه به ارایه طرح آماده ­سازی زمین پرداختیم و پس از بررسی مربوط به اراضی موضوع آماده ­سازی جهت احداث مسکن ارزان قیمت برای اسکان اقشار کم ­در­آمد یا محروم می‌­باشد، مبادرت می­ ورزیم و نهايتاً نسبت به طراحي و تهيه نقشه تفکيکي اقدام می‌­گردد و همانگونه که بیان گردید متدولوژی این مشاور بر اینست که ضمن در نظرگیری طرحهای فرادست موجود الگویی نو از تلفیق طرحهای ساختاری ـ راهبردی با پارادایم یا رویکرد برنامه ­ریزی دموکراتیک یا مشارکتی در شرح خدمات و شیوه­ نامه آماده ­سازی زمین به ­کار گیرد. با توجه به اینکه این پروژه فاز دوم مطالعات آماده سازی اراضی اقدام ملی شهر شهباز است بنابرایت در ادامه نقشه های سیویل و تیپ معماری ساختمان ها نیز تهیه شده است.

گالری تصاویر محصول
 طراحی شهری 3
 طراحی شهری 2
 طراحی شهری 1
 کاربری اراضی
 شبکه معابر
 معماری 2
 معماری 1
 سیویل 3
 سیویل 2
 سیویل 1
تصاویر
بیشتر
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مهندسین مشاور پارس شهر پایدار البرز است.